Menu Sluiten

Geschiedenis

Een schuur, die gebouwd was achter de oude molen, in het noordelijke gedeelte van Rotterdam is de plek waar de Old Dutch Distillers is begonnen met het distilleren van Vodka en Genever. Dit is allemaal begonnen in een oude afgedankte ketel, die door een vriend uit Schiedam is gevonden en gerepareerd.

Herman "Old Dutch" de Jong werd geboren in 1848. Hij was de tweede kind van een groot gezin dat woonde in het Noorden van Rotterdam. Zijn vader was een schipper met een behoorlijke lust voor drank. Mede hierdoor is zijn interesse in de drank aangewakkerd. Hij is op vroege leeftijd in de voetsporen van zijn vader gestapt, en begon met het werken op een schip. Doordat hij dit een aantal jaren heeft gedaan, kwam hij in contact met vele lokale producten waarmee hij steeds iets nieuws probeerde. Dit was het voorwerk van Old Dutch Distillers.

Hij ging samen met zijn toenmalige vriend die techneut was , de gevonden stookketel repareren en uit proberen , nadat hij diverse distillaten had ontwikkeld met smaak specerijen en kruiden ging hij op pad in Rotterdam en ook daarbuiten met zijn reizen op de internationale wateren, en ruilde in begin zijn flessen tegen andere produkten om zo de kosten ook laag te houden .

Vodka en Genever

Er werd in beginsel alleen illegaal gestookt door Herman voor familie vrienden en eigen gebruik. Later werd door een Rotterdamse slijterij het verzoek gedaan om Old Dutch te gaan verkopen aan alle Rotterdammers. De Vodka werd bekend doordat de zwarte peper en het citroendistillaat in de Vodka een eigentijdse smaak had en zachte afdronk. Ook de genever was bereid met deze toevoegingen waardoor Old Dutch bekend werd.Het kardamom distillaat geeft een zachte afdronk en is na lagering op vaten nog voller van smaak geworden .

Rum & Gin

Op zijn vaartochten als schipper op een van de wereldzeeën bracht hem uiteindelijk bij de producent van de Rum.Na het vinden van deze distilleerderij in Barbados is hij begonnen met het importeren van deze rum.

En de Old Dutch Dark Rum gaan lageren op vaten die nog steeds op deze manier wordt gemaakt .

De Old Dutch Gin is nu wereldberoemd en wordt nog steeds verpakt in een fraaie Old Dutch fles van 700 ml, de zachte afdronk maakt Old Dutch uniek en Herman had de bouwsteen al gelegd die na de drooglegging in 1930 werd geïntroduceerd.

Herman "Old Dutch" de Jong is gestorven in 1903 .

De huidige eigenaar  is al geruime tijd bezig met export en het opnieuw aanzetten van de ketels, en heeft een nieuwe focus gelegd op de nationale markt, groeit verder en zet de gedachte voort !