Menu Sluiten

Geschiedenis

Een schuur, die gebouwd was achter de oude molen, in het noordelijke gedeelte van Rotterdam is de plek waar de Old Dutch Distillers is begonnen met het distilleren van Vodka en Jenever. Dit is allemaal begonnen in een oude afgedankte ketel, die door een vriend uit Schiedam is gerepareerd.

Herman "Old Dutch" de Jong werd geboren in 1848. Hij was de tweede kind van een groot gezin dat woonde in het Noorden van Rotterdam. Zijn vader was een schipper met een behoorlijke lust voor drank. Mede hierdoor is zijn interesse in de drank aangewakkerd. Hij is op vroege leeftijd in de voetsporen van zijn vader gestapt, en begon met het werken op een schip. Doordat hij dit een aantal jaren heeft gedaan, kwam hij in contact met veel producten waarmee hij steeds iets nieuws probeerde. Dit was het voorwerk van Old Dutch Distillers.

Herman "Old Dutch" de Jong kreeg de bijnaam doordat hij altijd ervan droomde om zijn product te verkopen in Amerika. Hij liep vaak over de Rotterdamse Haven te verdwalen in zijn eigen dromen.

Vodka en Jenever

In de oude afgedankte stookketel van Herman zaten gaten. Zijn boezemvriend die techneut was bij een van de grotere drankenproducenten in Schiedam ging zijn gevonden stookketel repareren en er werd in beginsel alleen illegaal gestookt door Herman voor familie vrienden en eigen gebruik. Later werd door een Rotterdamse slijterij het verzoek gedaan om Old Dutch te gaan verkopen aan alle Rotterdammers. De Vodka werd bekend doordat de zwarte peper en het citroendistillaat in de Vodka een eigentijdse smaak had en zachte afdronk. Ook de jenever was bereid met deze toevoegingen waardoor Old Dutch bekend werd.

Rum & Gin

Tijdens een van zijn verre reizen vond hij een oud vat met de resten van een Caribische Rum er in. Deze rum had een heerlijke zoete nasmaak. Herman "Old Dutch" begon een zoektocht naar de oorsprong van deze heerlijke rum. .Zijn vaartochten als schipper op een van de wereldzee├źn bracht hem uiteindelijk bij de producent van de Rum.Na het vinden van deze distilleerderij in Barbados is hij begonnen met het importeren van deze rum.En de Old Dutch Dark Rum gaan lageren op vaten die nog steeds op deze manier wordt gemaakt .

De Old Dutch Gin is nu wereldberoemd en wordt nog steeds verpakt in een fraaie Old Dutch fles van 700 ml, de zachte afdronk maakt Old Dutch uniek en Herman had de bouwsteen al gelegd die na de drooglegging in 1930 werd geïntroduceerd.

Na het overlijden van Herman "Old Dutch" de Jong in 1903 is het bedrijf verder gegaan in zijn naam en met zijn filosofie.

De huidige eigenaar achterkleinzoon Johannes is al geruime tijd bezig met export en het opnieuw aanzetten van de ketels, en heeft een nieuwe focus gelegd op de nationale markt, groeit verder en zet de gedachte voort !